עו"ד טל קדש – מיסוי מוניציפלי ▪️ ליטיגציה מנהלית, אזרחית ומסחרית ▪️ נוטריון

יש לך שאלה?
פנה אלינו ליעוץ

פרק 3 – יש לעמוד על כך שהרשות תגלה את המידע השלם במקשה אחת ולכל הפחות תוך השמטת פרטים חסויים או כאלה הפוגעים בפרטיות של צדדי ג'

על פי סעיף 10 לחוק חופש המידע, בבוא הרשות לשקול סירוב למסירת מידע, תיתן דעתה לאיזון בין האינטרסים המנויים בסעיף, ובין-היתר תבחן את עניינו של המבקש במידע ואת העניין הציבורי שבגילוי המידע.

על פי סעיף 11 לחוק חופש המידע, אם המידע המבוקש הינו מידע אשר הרשות הציבורית רשאית או חייבת שלא למסרו כאמור בסעיף 9, וניתן לגלות את המידע, ללא הקצאת משאבים בלתי סבירה או הכבדה ניכרת על פעולתה של הרשות, תוך השמטת פרטים, תוך עריכת שינויים או תוך התניית תנאים בדבר דרך קבלת המידע והשימוש בו, תמסור הרשות את המידע בהשמטות, בשינויים או בתנאים המחויבים.

סעיף 17(ד) לחוק חופש המידע מעניק שיקול דעת רחב לבית המשפט בבואו לאשר את גילוי המידע והעברתו לידי המבקש. הסעיף מורה כי על אף הוראות סעיף 9, רשאי בית המשפט להורות על מתן מידע מבוקש, כולו או חלקו ובתנאים שיקבע, אם לדעתו העניין הציבורי בגילוי המידע, עדיף וגובר על הטעם לדחיית הבקשה, ובלבד שגילוי המידע אינו אסור על פי דין.

לא יורה בית המשפט על מסירת מידע העלול לפגוע בזכויות צד שלישי, אלא לאחר שנתן לצד השלישי הזדמנות להשמיע טענותיו, בדרך שיקבע.

מעוניינים לדעת עוד? אנו לרשותכם:

tal Kadesh
Law Firm

מאמרים נוספים בתחום:

חופש המידע ומאבק בשחיתות