עתירה מנהלית נגד רשות מקומית | עורך דין טל קדש
עו"ד טל קדש - עורך דין ארנונה והיטלים, ליטיגציה ונ

עו"ד טל קדש - מיסוי מוניציפלי ▪️ ליטיגציה מנהלית, אזרחית ומסחרית ▪️ נוטריון

Dun's 100 - דירוג מיסוי מוניציפלי - משרד עו"ד טל ק
BDI CODE- דירוג מיסוי מוניציפאלי - משרד עורכי דין
בקרו אותנו גם בפייסבוק
פנה אלינו לייעוץ
arrow-left, arrow-left, previous, left
יש לך שאלה?
דף הבית >> בר תחתון >> עתירה מנהלית נגד רשות מקומית

עתירה מנהלית נגד רשות מקומית

עתירה מנהלית נגד רשות מקומית, אותה ניתן להגיש בעזרתו של עורך דין עתירות בג"ץ במרכז – כמו עורך הדין טל קדש – אפשרית במקרים של פגיעה באזרח לאור החלטה מסוימת. עתירה זו מתבצעת על ידי פנייה לבית המשפט המחוזי, הממוקם באזור בו נמצאת הרשות המקומית נגדה מוגשת העתירה. עתירה שכזו יכולה להיות מוגשת בעקבות קביעה על היטלים מסוימים, בעקבות החלטה לבנות מבנים שונים בשטחה של הרשות או החלטה לסרב להקימם, וגם בעקבות כל הליך שהוא העשוי לפגוע באזרח – בין אם ישירות ובין אם באופן עקיף.

לפני הגשת העתירה – כדאי לדעת
בעזרת עורך דין עתירות בג"ץ ניתן, כאמור, להגיש עתירה מנהלית נגד רשות מקומית. את העתירה יכול להגיש כל אזרח במדינה כנגד כל רשות מקומית שירצה. תהליך עתירה זה, כמו תהליך עתירה לבג"ץ, הינו תהליך מורכב מאד, המצריך סיוע של עורך דין מיומן ומקצועי. הוא כולל פנייה לבית המשפט המחוזי, המוסמך לדון בכך ולבחון את המקרה לעומקו. הגשת עתירה מנהלית נגד רשות מקומית, חשוב שתיעשה באופן מידי ובתוך פרק זמן של בין יום לבין חודש וחצי ממועד פרסום ההחלטה. כל עיכוב בהגשת עתירה מנהלית נגד רשות מקומית עשוי להקטין את הסיכוי להצליח בפניה, או אפילו להביא לדחייתה. כמו תהליך עתירה לבג"ץ, גם תהליך העתירה כנגד רשות מקומית דורש הצגת תצהירים הכוללים את כל הפרטים הקשורים לצדדים המעורבים בעניין – העותר, המשיבים לעתירה וצדדים נוספים הרלוונטיים לכך. רק לאחר קבלת התצהירים הנדרשים יכול בית המשפט לבחון את העתירה לעומקה ולבדוק האם היא אכן מוצדקת.

בעזרת עורך דין עתירות בג"ץ במרכז ניתן לבדוק האם אכן הסיכויים להצליח בהליך גבוהים והאם אכן ישנה עילה להגשת עתירה זו. עורך הדין בודק את כל הסוגיות המשפטיות הקשורות לנושא, לרבות אופן התנהלותה של הרשות המקומית עצמה. הוא מייצג את העותר אל מול הגופים השונים ועושה ככל שביכולתו כדי להצליח בכך. מומלץ לאסוף כמה שיותר ראיות ולהביא בעת הגשת העתירה הוכחות באשר לאופן השפעתה של החלטת הרשות על הפרט, לרבות הנזקים הנלווים לכך.  

מוזמנים לקרוא בנוסף:
דיני ארנונה